Epoxy gulv på badeværelset

Jeg skal have lavet nyt badeværelse – ja du hørte rigtigt! Jeg glæder mig utrolig meget til at få skiftet de 90’er gullige klinker ud med en helt frisk og farverig epoxybelægning. Yes, jeg skal have epoxy gulv ude på badeværelset, selvom det er sjældent syn i de danske hjem.

Epoxy gulv er en slags fantastisk maling, som bliver påført henover gulvet og danner en mat eller skinnende overflade alt efter type. Det kan blive belagt i både køkken, badeværelse, stue, soveværelse, værksted eller hvor man nu ønsker, dog er det faktisk oftest set i offentlige institutioner pga. materialets holdbarhed og glatte overflader, der gør det nemt at rengøre.

De materialer som jeg er på udkig efter, finder du på gulvepoyx.dk, der har flot og bredt udvalg af farver, spartel og grunder til gør-det-selv.

First movers

USA er som altid first movers for nye trends inden for design, indretning og interiør. Og lige nu er epoxy gulve et hot emne derovre, som jeg er sikker på kommer til Danmark inden længe, for der er nemlig uanede muligheder med epoxy gulve.

Der findes mange unikke designs, mønstre og overflade kombinationer, hvilket gør materialet helt unikt for ethvert hjem. Jeg er sikker på mit badeværelse kommer til at skille sig markant ud fra det gennemsnitlige danske badeværelse. Udover det er let at rengøre, så holder materialet også til slag, hårde kemikalier og andre elementer der normalvis ødelægger dit gulv.

Se priser på gulvafslibning her

Badeværelset bliver derfor ”testpiloten” om man så må sige, men ellers tænker jeg allerede nu, at køkkenet også skal have en omgang epoxymaling.

Inspiration

Herunder finder du nogle eksempler på, hvordan epoxybelægning kan se ud på et badeværelse. Billederne er fundet på Google.

  1. Mulighederne er ubegrænset! Fantastisk mønster som giver følelsen af, at man er sydpå. Jeg tror dog ikke helt, at det ville passe ind til resten af boligen, der bærer mere præg af en minimalistisk tilgang. Det kunne efter min mening dog være et yderst fedt gulv til f.eks. sommerhuset.
  2. Også en rigtig fin overflade, dette eksempel synes jeg dog minder for meget om et restaurant eller hotel gæste toilet. Jeg tror det er de lidt nedtonet farver der gør det. På mit badeværelse ønker jeg mig godt med lys, jeg skal nemlig kunne se mit ansigt i spejlet om morgenen, når jeg skal gøre mig klar
  3. Klart min favorit af de tre. Super lækkert og minimalistisk design, som giver mig en følelse af eksklusivitet og luksuriøsitet. Passer perfekt ind i mit stilrene og nymoderne hjem. Så det bliver nok noget a la det, som jeg får belagt. Jeg tror dog jeg kommer til at gå med en hvide epoxy maling, da det vil skabe et endnu bedre belysning på mit badeværelse.

Hvad tænker du om epoxy gulve? Hvis der er nogle derude, som allerede har et badeværelse eller køkken med epoxybelægning, så må i meget gerne dele nogle billeder! Jeg kan i hvert fald godt bruge lidt inspiration inden jeg fastlægger mig på en bestemt farve eller mønster.