Mindfullness øvelser

I en travl hverdag er vi tit og oftest kun delvist til stedet i nuet; i det som der sker omkring os og inden i os. Vi har gang i flere ting eller projekter på éngang og kører tit på autopilot.
Mindfulness er en simpel og nem metode, der giver ro og balance i sindet og i dit indre. Dette vil medføre meget mere overskud i hverdagen. Mindfulness er blevet vildt populært blandt danskere, og en af dem som dyrker det meget, er den kendte blogger Agnes. Kig forbi hendes blog, og find inspiration. Selv i en travl hverdag, kan du med disse nemme og simple mindfulness øvelser, tømme dit sind og finde indre ro, i din travle og hektiske hverdag.

mindfulness oevelser vejrtraekning

Mindfull åndedrætsøvelse

Denne øvelse kan gøres stort set alle steder, hvad enten du står op eller sidder ned. Alt du behøver at gøre, er at være stille og fokuserer på dit åndedræt i et minut.
Start med at trække vejret langsomt. Åndedrætscyklussen bør vare i ca. 6 sekunder. Træk vejret ind gennem din næse og ud gennem din mund; på denne måde lader du vejret strømme
ubesværet ud og ind af din krop. Slap af i dine tanker. Tænk ikke på hvad du senere skal lave eller på ventende projekter. Tænk og fokuserer på dit åndedræt. Bliv bevidst om vejen dit åndedræt
tager, ind og ud, og mærk din krop fylde dig med liv og energi. Hold øje med din bevidsthed, med energien der arbejdes op og sprede i din krop. Har du nydt dette minuts afslappende træning, hvorfor så ikke prøve to eller tre minutter mere?

Mindful observation

Denne øvelse er simpel, men også utrolig nyttig, da den hjælper dig med at bemærke og værdsætte de enkle elementer i dine omgivelser og miljø, på en mere dybtgående måde. Øvelsen
har til formål at forbinde os med skønheden i det naturlige miljø. Dette er noget der let misses i den travle hverdag.
Vælg nu et naturligt objekt, inden for din nærmeste rækkeviende og fokusere så på at se det et øjeblik. Objektet kan være en blomst, et dyr, eller måske træer eller skyerne. Du skal ikke gøre
andet, end blot at lægge mærke til det, som du kigger op. Bare slap af mens du kigger, så længe din koncentration holder til det.
Se på objektet som var det første gang du så det. Udforsk visuelt alle aspekter og informationer af objektets dannelse og lad dig blive opslugt af dets eksistens og tilstedeværelse.

Tillad dig selv at forbinde med dets energi og dets formål, her i denne naturlige verden.